Bok tips.

Nu tänkte jag ta och tipsa om tre böcker som alla handlar om samma tjej vid namn Jennie. Jag har läst om de här böckerna hur många gånger som helst och tröttnar inte ett dugg. 
 
Första boken är: Saknad: Jennie 3 år. (Texten tagen HÄR)
Den handlar om Janie som är femton år. En dag i skolmatsalen på ett mjölkpaket ser hon en bild på en treårig flicka som förvsann i ett köpcenter för 12 år sedan. Brevid bilden stod det: Saknad: Jennie Spring, tre år. Först tänker hon inte så mycket på bilden. Flickan är bara ett av många barn som har försvunnit och nu efterlyses av sina föräldrar. Plötsligt får Janie en konstig känsla av att hon känner igen den lilla flickan, men hon vet inte varifrån. Då kommer hon på det. Det är hon på bilden.
Det hela känns som en hemsk mardröm. Hon försöker komma på om det verkligen är hon på bilden, men hon vill inte gärna prata med sina föräldrar. Vid trappan i hennes hus hänger det en massa fotografier från alla Janies födelsedagar och alla aktiviteter som hon har provat på någon gång i sitt liv. Men det hänger inga bilder där från när hon var yngre än fem år..
 
Andra boken är: Vad hände med Jennie. (Texten tagen HÄR)
I tolv långa år har familjen Spring grubblat om vad som igentligen hände deras lilla dotter Jennie. Tre år gammal kidnappades hon i ett köp center och har sedan dess varit spårlöst försvunnen. Hennes föräldrar och syskon har börjat betrakta henne som död och vant sig vid tanken på att aldrig mer få se henne.

Men Jennie lever! Hon har haft en trygg uppväxt i en annan familj mycket långt hemifrån och heter numera Janie.

Makarna Spring begär att genast få tillbaks sin försvinna dotter. Men Janie älskar de föräldrar hon trott varit hennes. Hur ska hon kunna lämna dem och sin pojkvän Reeve - och bosätta sig hos främlingar i en helt annan del av landet?

Tredje och sista boken: Måste Jennie välja. (Texten tagen HÄR)
Reeve satt återigen i studion. Han svalde hårt och satte igång: "Janie lät sig inte utan protester förvandlas till jennie. Domstolen had bestämt att hon skulle återvända till sin biologiska familj i New Jersey. Men Janie kände att hon hade ett begränsat förråd av kärlek och det räckte inte till hennes riktiga föräldrar. För vem behövde dem? Inte hon iallafall."
Janie lyssnade chockad till den intensiva radio rösten. Reeve, Janies egen pojkvän had sålt hennes innersta. Rakt ut i etern. Han hade gjort de två familjernas olycka till någon underhållning. Och just nu, när Janie började känna att hon kunde älska både sina föräldrapar. Men hos vilken familj ska hon bo?
 
Viljat tipsa om de här böckerna länge men hade slarvat bort de, nu är de återfunna och nu har jag skrivit om böckerna lite smått och vad de handlar om. Men det är verkligen ett stort tips till er som är lite lässugna människor, de här böckerna läser man ut snabbt, it's gooooood.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0